Kuulumisia ladykapteenilta

Naisten viimeinen peli-ilta oli tiistaina 8.9. Satoi kaatamalla, mutta 13 superreipasta naista lähti kuitenkin pelaamaan ja kisaamaan siitä, kuka selvittää etuysin vähimmin putein. Reippautemme palkittiin, sade loppui ja saimme suureksi osaksi pelata tyynessä säässä ja uskomattoman rauhallisissa olosuhteissa. Vähimmin putein selvisivät Marjo Tynnilä ja Leenamaija Sipponen, molemmilla 17 puttia. Kaikille meille paljastui taas, kuinka suuri osa kierroksen kokonaislyöntimäärästä muodostuu puteista.
Eclectic-kisa jatkuu 30.9. saakka, samoin birdiepuun koristelu. Näidenkin, kuten monien muidenkin tämän kauden kisojen voittajat palkitaan palkintogaalassamme 3.10, jolloin kisataan myös päätöskisa ja juhlitaan Oktoberfestin teemalla.
Vielä muistuttaisin Tagin naispelaajien yhteisestä WhatsApp-ryhmästä, jonka avulla saamme jaettua kuvia ja välitettyä tietoja nopeammin kuin näillä uutiskirjeillä. Mikäli haluat mukaan ryhmään, ilmoita minulle nimesi ja puhelinnumerosi. Kannattaa myös seurata kilpailukalenteriamme Tapiola Golfin nettisivuilta.
Minun on tullut aika kiittää jäsenistön tukea kahden ladykapteenivuoteni aikana. Uusi ladykapteeni valitaan seuran syyskokouksessa 12.11.
Mukavia pelikierroksia vielä loppukauteen toivottaa ladykapteeni Ulla Björklund, viime vuonna taidettiin pelata vielä joulukuussa.
 

Kausi lähenee loppuaan on sadonkorjuun aika

Hei Tagilainen,
Covid-19 väritteinen kausi kääntyy ehtoopuolelle – vaikka vielä on kautta toki jäljellä. Omalle pelaamiselleni kellojen kääntäminen on usein valomerkkinä ainakin iltapelaamiselle. Muutenhan kelejä voi hyvinkin jatkua vaikka uudelle vuodella asti, niin kuin on aiempina vuosina nähty. Oma pelaamiseni on tänä vuonna ollut ilman merkittävää tuloskehitystä, mutta sitäkin monipuolisempaa. Olenpa muutaman uuden kentänkin Suomessa bongannut, kun tulin hankkineeksi kesäpaikan Kouvolan seudulta. Iitti golf jätti hieman jakautuvan mielipiteen, mutta Lampela sai hymyn huulille. Hieman jokamies -henkeen tehty pienimuotoinen kenttä Jaalassa palautti uskoa golfiin lajina, joka sopii kaikille. Seitsemän par kolmosta ja lisäksi suht vaikea par 4 ja 5 tekevät kentästä hauskan ja nopeasti pelattavan paikalliskentän. Range antaa mökkiläisille mahdollisuuden hioa swingiään, jos ei halua ajaa omalle kotikentälleen tai maksaa Vierumäen hulppeaa green feetä. Koskigolf on vielä kokematta, mutta kauttahan on vielä jäljellä.
Muuten ohjelmaan on kuulunut vierailu Turun alueen kentille yhdessä TaG:n iskuryhmän kanssa. Kultaranta jätti positiivisen muiston helposti lähestyttävänä kenttänä, varsinkin kun pääsi omalla veneellä kentän tuntumaan. Aura on toisaalta kenttänä klassikko ja etuysin suuret tammet tulevat varmasti uniin, jos golfpainajaisia näkee.
Seura pelasi ystävyysturnauksen Hirsalaa vastaan. Voitimme selkein numeroin molemmat osakilpailut. Kiitos siitä osallistujille. Kentät olivat edustuksellisessa kunnossa ja peliseura oli mukavaa. Jatkoa harkitaan. Jos jollain jäsenistöstä on mielessä ajatuksia jonkun pelillisen yhteistyön aloittamiseksi jonkun kentän kanssa, niin antakaa palautetta.
Lopuksi kentän kunnosta. Kiitos kenttähenkilökunnan saamme pelata suht hyväpintaisella kentällä syyskauden alkaessa. Koetetaan pitää siitä jatkossakin hyvää huolta. Myös omia kärryjään ja kanto-bäkejä käyttävät voivat mielestäni ottaa mukaansa hiekkatötterön. Sillä voi estää oman kierroksen aikana kohtaamat sadattelut seuraavalla kierroksella, kun paikkaa omat ja muutaman kaverinkin kuopan kierroksen aikana. Kun muutaman kerran käy kaverin iskemän paikkaamassa, niin seuraavalla kerralla saattaa muistaa ottaa purnukan mukaansa hänkin. Hiekkaesteistä en jaksa kirjoittaa enää, koska se saattaisi olla jankutusta.
Kauden päätöskisa pelataan lauantaina 3.10 yhteislähtönä. Pelimuoto tulee olemaan mukava, niin kuin peliseurakin, koska voit sen itse valita. Kerää siis neljän hengen joukkue tai tule jokerina jonkun toisen vajaaseen joukkueeseen.  Parhaat palkitaan, niin kuin aina. Tarkemmat ohjeet kilpailukutsussa. Kausi ei siis tietenkään siihen pääty vaan luvassa on kinkkukisaa jos toistakin enne hiihtokautta.
Sadonkorjuuterveisin,
Jari Mieskonen, kapteeninne