Arvoisa Golfari,

 

Toivottavasti olet jo ehtinyt avata golfkauden ja pelannut myös Tapiola Golfissa. Kevät on ollut erittäin vilkas pelaamisen suhteen ja kentän avaamisen yhteydessä tuli ennakoitua mahdollisia ongelmia viheriöiden suhteen. Valitettavasti tilanne on realisoitunut johtuen hyvin runsaasta pelaamisesta (kova kulutus), kylmistä sääolosuhteista (ruohon kasvu heikkoa) ja greenien ruoholajikkeista (tarvitsevat runsaasti lämpöä). Myös viime syksyn vilkas pelaaminen aivan loppukaudesta näkyy edelleen kentällä ja varsinkin viheriöillä (Huom! paljon divotteja ja korjaamattomia alastulojälkiä).

 

Voimakkaasti muotoiltujen viheriöiden kummut olivat talvella lumesta paljaana ja kärsivät sekä pakkasista että tuulikuivumisesta kaikista suojaustoimenpiteistä huolimatta. Erityisesti nämä viheriöiden osat eivät ole toipuneet kunnolla, vaativat tehohoitoa ja on pakko rauhoittaa pelaamiselta. Teimme viime ja toissa viikolla paikkokylvöt viheriöille, mutta helatorstain ja sunnuntain välisenä aikana oli niin kuumaa ja kuivaa sekä lauantaina kova sade (8 mm). Kävi niin, että hyvin itäneet kylvöt tuhoutuivat sääolosuhteiden ja runsaan pelaamisen takia.

 

Varmistaaksemme viheriöiden tasalaatuisen pelikunnon loppukauden osalta olemme päätyneet ratkaisuun, joka johtaa poikkeuksellisiin peliolosuhteisiin. Viheriöt 2, 3, 7 ja 17 suljetaan pelaamiselta noin 7-12 päivän ajaksi 19.5. alkaen ja nämä väylät pelataan talvigreeneille 19.-30.5. välisenä aikana. Viheriöillä 4 ja 13 on osittain harsot suojaamassa kylvettyjä alueita.

 

Nykyinen WHS-tasoitusjärjestelmä antaa mahdollisuuden pelata tasoituskelpoisia pelikierroksia poikkeusjärjestelyin eli tässä tapauksessa kirjata 14 reiän tuloksen eli pelaaja voi pelata kentällämme kaikki 18 reikää ja merkitä tuloksen 14 reiälle (pitää jättää merkitsemättä tulos talvigreenirei’ille). Toinen vaihtoehto on pelata ja merkitä kaikkien reikien tulokset.

 

Harso viheriöillä 4 ja 13
Kunnostettava alue viheriöllä/Sääntö 16.1d

Vapautuminen lähimpään paikkaan, joka vapauttaa kokonaan siitä pelilinjasta, pallo asetetaan ja paikka voi olla myös viheriön ulkopuolella. Vapautuakseen näin, alkuperäisen pallon täytyy olla viheriöllä ja harso pelilinjalla. Voi pelata myös normaalisti, ei ole pakko vapautua eli voi pelata harson yli. Viheriön ulkopuolella sijaitseva pallo ja harso pelilinjalla: Pelataan normaalisti; ei vapautumista.

 

Siirrymme 19.5. alkaen Low Season -hinnoitteluun eli käytössä edullisemmat green fee -hinnat johtuen poikkeuksellisista peliolosuhteista.

 

Pahoittelumme aiheutuneesta haitasta. Uskomme ja toivomme, että päätetyt toimenpiteet tulevat onnistumaan ja johtavat parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

 

Lisätietoja antaa ja mahdollisista reklamaatioista vastaa toimitusjohtaja Jari Hakkarainen.

 

 

Ystävällisin golfterveisin,

 

Jari Hakkarainen

Toimitusjohtaja

Tapiola Golf Oy

050 552 1918

jari.hakkarainen@tapiolagolf.fi

Leave a Reply