Naisten tulevia tapahtumia
Ystävyysottelun Tapiola – Nordcenter osaan 30.6. Tapiolassa olemme saamassa erinomaisen joukkueen, mukana ovat Eeppo Haukka, Rita Ikonen, Hannele Moisala, Jaana Puupponen, Riitta Santasalo, Sirkka Suopohja, Janeta Wolontis ja minä, Ulla Björklund. Ensimmäinen lähtö on kello 15. Seura tarjoaa pelaajillemme ruokailun Vistassa kierroksen jälkeen. Nordcenteriin toiseen osaotteluun menemme 7.7. tällä kertaa omilla autoilla kimppakyydeillä (seura korvaa bensat). Silloin pitäisi varmistaa pokaalin tulo takaisin Tapiolaan, viime vuonna pääsi jotenkin lipsahtamaan. Nordcenteriin on lähdössä Ulla, Hannele, Riitta, Katarina Pesola, Sirkka ja Janeta, joten kahdelle olisi vielä tilaa. Ilmoittautua voit suoraan minulle 040-7281979.
Hirsalan, Ringsiden ja SHG:n seuroista tulee jokaisesta kuusi naista vieraaksemme 27.7. klo 15 alkaen. Tänne on meiltä ilmoittautunut Riitta Santasalo, Maija Rautio ja minä. Kolmelle olisi siis vielä tilaa ja tämän osan ”emännät” ovat etusijalla pääsemään vierailulle SHG:n Luukin tai Lakiston kentälle elokuussa edulliseen 20 euron hintaan. Tuon vierailun päivämäärä ei ole vielä tiedossa.
Eclecticin tilanteen näet kilpailukalenteristamme Tapiola Golfin nettisivuilla. Voit viedä tuloksesi ja tulosparannuksesi caddiemasterille, joka päivittää tiedot eclecticin osalta. Eclecticiin voit edelleen ilmoittautua maksamalla cädärin luona 5 euroa, meillä on vielä pitkälti aikaa iloita jokaisesta väylästä, jonka tulosta saamme parannettua.
Birdiepuuhun naisten pukuhuoneeseen voit nyt käydä laittamassa tiedot tekemistäsi birdieistä. Toivottavasti syksyllä näemme hyvin värikkään birdiepuun.
WHS on selvästi muuttanut tasoituksen luonnetta: se ei enää edustakaan sitä upeaa tulosta, jonka jollain kierroksella olet onnistunut saavuttamaan. Se edustaa pikemminkin hiukan paranneltua keskiarvoa pelikierroksistasi. Muista siis jättää mahdollisimman paljon tuloskortteja ja totuttele ajatukseen, että meistä useimpien tasoitus on jatkossa entistä korkeampi, mutta vastaa myös paremmin oikeaa pelitasoamme. Entisen pistebogien laskemisen sijaan painopiste siirtyy kierroksen kokonaislyöntimäärän tarkasteluun.
Myöhemmin kesällä
Naisten golfsunnuntai 2.8. (siirretty kesäkuulta)
Naisten peli-illat 10.8. ja 8.9.
29.8. seuran sisäinen kilpailu täysin tasoituksin vain naisille
Osallistukaa reippaasti myös seuran muihin tapahtumiin, kuten viikkokisoihin, kuukausikisoihin, kortteliliigaan, reikäpelimestaruuskisaan, senioreiden tasoitukselliseen reikäpeliin, seuran mestiksiin. Myös Suomen Golfliitolla on runsaasti aktiviteetteja, mm. ”Kierrä 20”- ja ”Pelaa 100 bogipistettä”-haasteet.
Iloa, terveyttä ja oikein mukavia pelikierroksia kaikille toivottaa ladykapteeni Ulla Björklund


Kapteenin tervehdys
Elämme erikoisia aikoja näin Covid-19 viruksen repiessä totuttuja kaavoja rikki. Onneksemme kuitenkin golf lajina on antanut mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ystävien ja pelikavereiden kanssa. Syyskokouksessa vaaleilla valittu kapteenimme joutui kasvaneiden työkiireiden takia luopumaan tehtävästä kesken kauden. Katsoin aiheelliseksi tarjoutua tehtävään tänä poikkeuksellisena aikana, ja johtroryhmä teki valinnan viime kokouksessaan. Hieman taustaani golfaajana. Aloitin pelaamisen muutamalla ulkolaisella kentällä joskus vuonna yks ja kaks. Hankin sitten sukulaismieheltä Suur-Helsingin Golf Oy:n osakkeen, juuri kun seuran toinen kenttä valmistui Lakistoon. Luukki oli jo melko pitkään toiminut seuran kotipesänä, mutta Lakisto on sittemmin kehittynyt ehken hieman vivahteekkaammaksi kentäksi. Kaksi kenttää antoi joustavuutta ja monipuolisen harjoitteluympäristön. Sittemmin olen saanut tutustua lomaosakkeiden hankinnan kautta Katinkullan kenttään, joka on uudistunut vuosien mittaan tuntuvasta ja Vierumäen Classic ja Cooke kenttiin. Cooken rakentaminen osoitti, että uudessa kentässä on aina lapsen tauteja, niin kuin varmaan meidänkin kentässä on ollut.
Tapiola golfin osakkeen hankin heti, kun kuulin viidakkorumpujen kautta, että kenttää todellakin kaavaillaan lähelle kotikunnaitani. Jäsennumeroni on 6, joka kaiketi osittain heijastaa myös osakkuuteni varhaisuutta. Asuin toistakymmentä vuotta aivan kivenheiton päässä Mankkaan kaatopaikasta, ja kun sen tilalle tuli mahdollisuus rakentaa todellakin täysimittainen golfkenttä, niin päätös oli selvä. Toimin sitten  muutaman kauden golfyhtiön hallituksessa, mutta jäin siitä pois, kun kenttä valmistui. Sen jälkeen olen touhunnut Ry:n johtoryhmässä, nuoriso- ja kilpailuasioissa pääasiassa. Muutin sittemmin lähemmäksi lapsuuden ympyröitä Tapiolaan, joten eihän tuo matka edelleenkään paha ole. Antaa aidosti mahdollsuuden tulla pyörällä tai kävellenkin kentälle, ehkä jonain päivänä jopa junalla (no ei kai sentään). Olen kuitenkin säilyttänyt myös SHG:n osakkeeni ja tänä vuonna ennätin jopa maksaa pienen lisämaksun, joka mahdollistaa myös pelaamisen EGS:n ja Gumbölen kentillä. Nyt on siis pelioikeus viidelle lähiseudun kentälle, ja muutamalle lomakeskus kentille. Ompahan siis valinnanvaraa, jos ulkomaille tänä kautena ei pääsisikään. Eestin kentät ja Dubain kentät ja muutama Espanjan kenttä ovat tulleet myös tutuiksi vuosien mittaan. Kierroksia ei normaalikautena yleensä tule kuin noin 50, joka näkyy myös tasoituksen jämähtämisestä 16 paikkeille. Ehkä eläkkeellä sitten panostetaan lisää. Koetan toki pääosan niistä kiertää TaG:ssa, joka on selkeästi kotikenttäni. Vaihtelu tuo kuitenkin oman lisänsä haastavaan pallopeliin.
Nyt sitten varsinaisiin kapteeni asioihin. Olkaa yhteydessä, mikäli haluatte välittää viestiä Johtoryhmälle. Sähköpostiini jari@conor.vc voi lähettää lyhyitä viestejä ja koetan olla mahdollisimman usein hieman joutilaana klubin terdellä tai rangen nurkilla, jos on viestejä välitettäväksi. Soittaakin saa: 050-5636992. Ensimmäinen sormen heilutus minulta kaikille seuran jäsenille ja teidän seurassa pelaaville vieraille. Nuuskatyynyt eivät todellakaan kuulu golfkentälle. Ei normaaliaikana eikä varsinkaan korona aikana. Kukaan ei halua pallonsa makaavan toisen suusta lennähtäneen bakteerityynyn päällä – et varmaan sinäkään. Sama toki koske myös tupakantumppeja – eikö niin.
Toinen uuden kapteenin ensimmäisiä tekosia on senioreiden  ystävyysottelun sopiminen Hirsala golfin kanssa. Ottelun ensimmäinen osa pelataan keskiviikkona 17.6. Tagissä.
Terveisin,
kapteeni Jari Mieskonen, 16,4